Vásárlási tapasztalatok 2.

Posted on
 • 2011. február 28., hétfő
 • by
 • june
 • in
 • Címkék:
 • Nemrég megrendeltem életem első külföldi csomagját MiniatureSweet Etsy-boltjából. Akinek nem lenne ismerős se a bolt, se a weboldal, azoknak röviden és tömören: az Etsy az "amerikai Meska", ahol nem csak kézzel készített tárgyakat, de különböző hobbikhoz kapcsolódóan alapanyagokat is lehet beszerezni a világ minden tájáról. Én a "gyurmások Mekkájából", Hong Kongból kaptam a csomagomat és ezáltal a lehetőséget, hogy beszámoljak a tapasztalataimról. Azonban úgy gondolom, hogy a magyarok számára talán ismeretlen lehet az efféle interneten történő vásárlás, úgyhogy megpróbálom a tapasztalataim alapján bemutatni azt a nagyközönségnek. :)

  A legfontosabb, amit tudni kell erről a fajta vásárlásról, hogy a magyar online piacterekkel (Vatera, Teszvesz, Meska) ellentétben a vásárlás kosaras; a termék, amit a kosaradba helyezel akkor lesz ténylegesen a tiéd, amikor kifizeted azt. Nem úgy, mint nálunk, ahol először az adásvétel történik meg, majd utólagos egyeztetés és némi huzavona árán a fizetés.

  A másik fontos dolog, hogy az Etsy-n a legtöbb boltban dollárra meghatározott árak vannak, így tehát a fizetés dollárral történik. Ezt a különböző kártyafajták (Visa, Maestro, Paypal) automatikusan átváltják, így ezzel a vásárlónak nem nagyon kell törődnie. Arra azonban vigyázni kell, hogy az Etsy által átszámolt összegnél valamennyivel több legyen a számlánkon, ugyanis a kártyák a valuta aznapi árfolyama szerint váltják át a forintokat.

  Ezek a leglényegesebb dolgok a vásárláshoz, de persze ezek mellett nem elhanyagolható némi angoltudás és ötlet, hogy mit is szeretnénk. :)

  Most pedig MiniatureSweet-ről: A vásárlás február 15-én (kedden) este történt. Másnap már kaptam az értesítő levelet, benne a kísérőokirat-számmal. (tracking number) Ez egy számokból és betűkből álló sorszám, ami ugyan nem kötelező, de ez alapján a szám alapján a Magyar Posta honlapján végigkövethető a csomag iránya. (indulás-érkezés) A csomag 3 napot állt a kiindulási helyen, amiután 2 nap alatt ért Magyarországra; Budapestről a vám miatt 3 nap alatt érkezett meg.

  A termékeiről annyit, hogy tökéletesen megfelelnek a látottaknak-leírtaknak. A csomagolásuk ízléses, aprólékos, egyfajta születésnapi ajándékhoz hasonló. :) A vásárolt termékek mellett (formák, tejszínhab, szószok, fagyikelyhek) még egy pici porcelán levesestálat is kaptam ajándékba, amihez hasonló apróságot minden új és visszatérő vásárlója is kap, hogy ezzel hálálja meg a vásárlást.

  Összességében aki nála rendel, az gyors, korrekt kiszolgálásban részesül, emellett kedvességben, ami a mai világban ritka kincs. Úgyhogy aki ezek után úgy dönt, hogy tőle vásárol, az garantáltan nem bánja meg. :)

  Ízelítő az alapanyagokkal készült munkákból:


  Felhasznált anyagok: gyurma, muffinforma, tejszínhab, szósz, szórógyöngy, szeletelhető rudak, lánc, fém alkatrészek.


  Felhasznált anyagok: gyurma, 4 az 1-ben forma fagyihoz, csokihoz, gofrihoz és makaronhoz, fagyikelyhek, tejszínhab, szószok, szeletelhető rudak, fém alkatrészek.

  7 megjegyzés:

  Berry írta...

  Nahát tök jópofák. Mennyi volt a szállítási költség?:)

  june írta...

  Szia! A postaköltséget úgy számolta fel az Etsy, hogy a termék súlya alapján olyan 0,25-2 dollár volt termékenként. Összesen kb 2500 ft volt a postám forintra átszámítva, de pl. a tracking numbert ő fizette :) (Az még plusz 3 dollár lett volna.)

  diana írta...

  Szió:)

  Én is már régóta szeretnék rendelni külföldről gyurmás kellékeket. A problémám az, hogy egyáltalán nem értek az ilyen rendelősdihez, és eléggé szkeptikus voltam azzal kapcsolatban, hogy tényleg megérkezik-e, nem vernek át. De most így olvasva a tapasztalataid, eléggé megnyugodtam. Talán összebeszélek valakivel, így áthidalva a többi problémát:)

  Névtelen írta...

  Én máshonnét rendeltem de szintén Hong Kongból:) a bizalom növelése végett, ott ilyen a posta h 3nap mire feldolgozzák és útnak indítják a csomagot:)

  Névtelen írta...

  Sziasztok.:)
  Azta milyen szépe lettek*-*
  Lehet valahol Magyarországon is venni ilyen szószókat.?:)
  Köszii.:)

  kiskata írta...

  szia!
  a formákat is onnan rendelted? a szeletelhető rudakat és műkörmös boltban láttam. az is ilyen, ugye?:-)

  Névtelen írta...

  Szia!
  Lehet buta kérdés lesz, de a fagyikelyheket pohárkákkal együtt vagy nélkülük raktad be a sütőbe? Előre is köszi :)