Fagyi csokiöntettel

Posted on
 • 2010. július 4., vasárnap
 • by
 • bubble
 • in
 • Címkék: , ,
 • Találtam egy fagyis videót, remélem, sokaknak hasznos lesz.

  A fagyi most úgyis aktuális, és fórumon is volt kérdés, hogyan készül a tölcsér. A videóban láthatjuk az egyik módját, persze ettől eltérően is lehet készíteni :)


  Jó gyurmázást!

  3 megjegyzés:

  sesame írta...

  Szia!
  Nagyon érdekes, és hasznos ez a blog, örülök, hogy megtaláltál, és így én is megtaláltam a te oldalad! :)
  Eddig el nem tudtam képzelni, hogy csinálják a csoki öntetet :)Amit nem értek még,hogy hogyan érik el,hogy a kül. részek összeillesztésekor nem nyomorodik meg a mű, de mégis rögzülnek egymáshoz a darabok? Ha írtál már erről akkor bocsánat, csak még nem volt időm mindent végig nézni! :)
  Szandi

  jucii írta...

  Bár szerintem nem nekem szólt, de én is örülök, hogy idetaláltál :)))

  A kérdésedre válaszolva....háááát... valamennyire mindenképpen összenyomódnak a darabok. Szerintem erre nem nagyon van külön praktika, bár minél keményebb a gyurma (ezt úgy érheted el, hogy ha nagyon puha a gyurma, akkor bedobod pár percre a hűtőbe) annál kevésbé nyomorodik...
  Tény, hogy sok gyakorlás és kitartás kell. Ha elsőre nem is úgy sikerül, a következő már valószínűleg jobban fog menni. Ki kell próbálni többféle módszert mindenre, mindenkinek máshogy megy jobban!

  Sok sikert :)

  sesame írta...

  Köszönöm! :) Elég drága mulatság ez a gyurmázás, úgyhogy nem fogok sokat foglalkozni vele, én inkább lapos korongokat szeretek gyártani, és némi festéssel megbolondítani :)De a rózsákkal viszont egész jól boldogulok :)