Kép átsütése gyurmára

Posted on
 • 2010. március 5., péntek
 • by
 • bubble
 • in
 • Címkék: , ,
 • Nemrég találtam rá VirágBea blogjára, és nagyon megörültem, mert egy új technikával találkoztam az oldalán. A kérdésemre, hogy hogyan lehet fénymásolatokat átsütni a gyurmára, válaszként írt egy bejegyzést. Ezúton is köszönöm. Ha kíváncsiak vagytok, itt megtekinthetitek a folyamatot:

  8 megjegyzés:

  sajni írta...

  szuper!! köszönjük :)

  Cirelin írta...

  Igen, nagyon köszi, engem is érdekelt már rég ez a technika, ki is fogok próbálni majd. :)

  Viszont még egy kérdés gyurmázásról kezdőként. Immár van gyurmám, jee! :) Viszont amit olvastam itt alább bejegyzéseket úgy vettem ki, hogy zsírpapír kell alá sütésnél ugye? Lehet, hogy buta a kérdésem, de zsírpapírt hol lehet beszerezni? Ugyanúgy hobbiboltban, vagy sima papírboltban, netán sütőpapír is jó, ami háztartási boltban kapható?

  jucii írta...

  A hagyományos sütőpapír tökéletes :-)
  Én is azt használom ;-)

  kinga írta...

  ja bocsi, én a sütőpapírt zsírpapírnak hívom:)

  sajni írta...

  Én pl. alufólián sütöm :)

  Cirelin írta...

  Áh, köszi szépen lányok, ezért zavart meg a zsírpapír dolog, de akkor világos. :)
  Viszont, ha alufólia is jó, akkor annak külön örülök, mert sütőpapírom nincs itthon (nem vagyok nagy sütős alkat :)), így nem kell e miatt leugranom boltba, egyelőre kipróbálom az alufóliát, köszi Sajni. :)

  Cirelin írta...

  Helo megint én, és megint kérdés. :)
  Arról van szó, hogy ti hogyan oldjátok meg, hogy a gyurma, amikor átszúrjátok ne préselődjön össze, vagy utána hogyan igazítjátok ki. Csináltam már 1-2 próbadarabot, és szépen megformálok mondjuk egy golyót, de mikor átszúrom a szerelőpácát attól belapul, ezt ki lehet védeni valahogy?

  jucii írta...

  Golyónál kivédeni nem lehet, de ha átszúrod rajta a pálcát, tudod még javítani. Ha pedig mondjuk egy lapos dolgot szúrsz át, az mindkét feléről tedd meg.
  Valamennyire mindenképp összenyomódik, de ki lehet ezeket javítani. Nincs rá külön praktika.