Gázsütő

Posted on
 • 2010. április 4., vasárnap
 • by
 • bubble
 • in
 • Címkék: , ,
 • Sok kérdés érkezik mostanában a gázsütőben való gyurmasütésről. Akinek van tapasztalata, kérem írja meg, hogy pontosan melyik fokozaton és meddig süti a gyurmákat!

  Köszönöm

  11 megjegyzés:

  Cirelin írta...

  Nekem egyelőre még nem sok negatív tapasztalatom volt a gázsütővel, sőt semmi. :) A miénken nincs hőfok, én mindig a legkisebb fokozatot állítom be, és kitámasztom résnyire az ajtót egy fakanállal. Aztán olyan 10-15 perc alatt készen szokott lenni. Cernitet használok egyébként. Még sosem égett meg, de persze azért rá kell nézni, szóval az nem célszerű, hogy otthagyjuk felügyelet nélkül negyed órára.

  toritextil írta...

  főzni nem szoktátok? én egyszer kipróbáltam (mert a sütőtől mondhatjuk, hogy félek :) ), viszont mivel még nem sok embertől hallottam, hogy főzné, szeretném megtudni, miért
  jó tudom, nem pont témába vágó, de eszembe jutott.. :)

  sajni írta...

  Én egy lánytól hallottam eddig hogy főzte, de azt mondta hogy kifakult a színe, és foltos lett, nem tudom mik a tapasztalatok..? Gázsütésnél szerintem leginkább a hőfokkal kell csínján bánni :)

  Ági írta...

  Nekem sajnos még nincs tapasztalatom, de előbb utóbb remélem lesz, mert itthon gázsütő van, egyébként a koliban szoktam villanyban. Azt mikor lehet tudni, hogy jó a gyurma? Én nem nagyon látok különbséget a 2állapot között, csak onnan tudom meddig kell sütni, ami rá van írva a papírra.

  michigan-Évi írta...

  Sziasztok! Én kb 3 éve csak gázsütőben sütöm a legalacsonyabb fokozaton 10-12 percig ( a figurák nagyságától függ) mersze ha a "medálméretnél" nagyobbat készítek az több idő. Szóval 10-12 perc a legalacsonyabb fokozaton(nem előmelegített sütőben),majd lekapcs és hagyom kihülni a sütőben. Ennyi idő elég is neki és nem szárad ki.
  Főzés: A színe nem fakul ki,azt csak azért látta az illető,mert matt lesz a felület,nem fényes( vízkő,klór stb) de lakkozod és már is csodálatos! A főzés annyi hogy nem gáz ha véletlen elfelejted időben levenni a tűzről.
  Remélem segítettem!.
  Sok sikert!

  Cirelin írta...

  Én olyan 10 perc után meg szoktam picit kocogtatni vagy fakanállal, vagy valami kiskanállal, de mondjuk nem a tetején, hogy ha még puhább, akkor ne legyen gond, de már ezt nem nagyon szoktam csinálni. Kocogtatásnál lehet azért érezni, hogy már keményebb, de ilyenkor még nem teljesen kemény, csak amikor kihűl. 10-15 perc alatt amúgy mindig kész van nálam. :)

  Johanna írta...

  Én most csináltam először Fimo gyurmával és gázsütőben. A legkisebb fokozaton volt kb fél óráig, mert egészen addig nem történt vele semmi. Azt hittem, hogy meg kell keményednie, szóval erre vártam. A színek kicsit elsötétedtek, és fél óra után kiszedtem és miután kihűlt teljesen megkeményedett.
  Szóval akkor lehet, hogy nem kellett volna neki fél óra, hanem mondjuk a fele, ma majd kipróbálom.

  toritextil írta...

  köszönöm a segítséget!
  ja a tapasztalat: akkor egyszer 2 adagban próbáltam, elsőre szerintem teljesen jól sikerült, viszont második körben véletlenül felraktam a vízzel együtt, így szerintem azért lett foltos, pöttyös, mert együtt forrt. de az elsőnél forrás után tettem bele (levettem kisebb lángra is), és az jónak tűnt, úgyhogy köszönöm a megerősítést :)

  Johanna írta...

  Kipróbáltam délután. Minden tökéletesen ment. Csak még gyakorolnom kell.

  Gigi írta...

  Nekem 8 fokozat van a sütőmön, és 3-2 közé szoktam betenni, 15 percig sütöm, maximum 20 percig, utánna (ahogyan már említették) bebarnulnak a színek (főleg a fehér csúnyul meg). Ha magasabb hőfokon sütöttem véletlenül, azt gyorsan lehetett érezni... :D
  Viszont, ha letelt a sütési idő, én rögtön kiveszem a sütőből.

  Niki írta...

  Nekem egyszer sikerült odaégetnem, bár nem szándékosan. Testvéremhez jöttek a barátai, és befogtak egy kis beszélgetésre! Repült az idő és a 10-15 percből lett 25-30 perc!:D
  Közepes lángom sütöttem, és amikor sikerült végre a tűzhelyhez jutnom, akkor gondolhatjátok,h nem nagyon örültem a látványnak! Nekem is bebarnultak, és "felhólyagosodtak", sajnos mindegyik tönkrement! :'(